Wintersport in Canada

Dat u in Oostenrijk prima uw wintersportvakantie kunt doorbrengen, dat weten we nu allemaal. Maar wilt u een keer buiten Europa op wintersport gaan? Dan is Canada een uitstekende bestemming.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Big_white_village.jpg

Skiën in de Rockies

Een ideale wintersport bestemming is het plaatsje Banff in Canada. Hier liggen de drie meest indrukwekkende skigebieden: Sunshine Village, Ski Norquai en Lake Louise Mountain Resort. Het is daarnaast gelegen in het beroemde Banff National Park. Lake Louise is bijvoorbeeld één van de adembenemende bezienswaardigheden van de Rocky Mountains. U kunt hier naast het skiën op dit plek ook rodelen, schaatsen of een mooie sneeuwwandeling maken. Keuze genoeg dus. Plus dit gebied is gegarandeerd sneeuwzeker.

In dit gebied kunt u ook de dag doorbrengen in het gezellige centrum van Banff. Een authentieke plek met verschillende winkeltjes en na een actief dagje skiën kunt u terecht in een van de vele pubs. Wilt nog iets avontuurlijks meemaken? Stap dan aan boord van een huskyslee. Tijdens dit excursie reist u door het winterwonderland van Canada.

Ook niet te missen is het skigebied Whistler

Whistler is een ander grote skigebied die u niet moet missen tijdens een wintersport in Canada. Het is gelegen aan de Mount Blackcomb. Tevens is dit levendige plek de grootste wintersportbestemming van Canada en het werd benoemd tot het beste skigebied van Noord-Amerika. Zowel voor beginners als de gevorderde sporters kunnen hier een fantastische tijd beleven.

Als u een dagje rust wilt nemen, kunt u vanuit dit gebied eenvoudig een dagtrip maken naar Vancouver in slechts twee uur tijd. Bezoek de iconische bezienswaardigheden als de houten hangbrug Capilano Suspension Bridge met een lengte van 136 meter lang. Of breng een bezoekje in het stadsdeel Chinatown en scoor allerlei Aziatische spullen als kleding en kruidenthee en geniet van het lekkere Aziatische eten. Ook perfect Voor een rustmomentje tijdens u dagtrip in Vancouver is de grote en natuurschone Stanley Park.

https://c1.staticflickr.com/1/75/210275145_b0bba935bf_b.jpg

Belangrijk om niet te vergeten

Bent u al benieuwd geworden en gaat u een wintersport boeken in Canada? Dan is het ook belangrijk om te weten dat u voor dit land ene visum moet aan vragen. Dit document heet de ETA. Vul dus op tijd een ETA formulier in en ga zonder zogen op vakantie!