Zomeractiviteiten Oostenrijk

Oostenrijk is al jaren uitermate populair onder de wintersporters. Echter reizen nu ook steeds meer vakantiegangers in de zomermaanden naar Oostenrijk. Sportieve Nederlanders komen naar Oostenrijk toe voor de vele outdoor activiteiten zoals wandelen, rotsklimmen, mountainbiken en andere sporten die in de bergen beoefend kunnen worden.

De populairste regio in de zomer in Oostenrijk is Tirol. De lokale bevolking draagt in de zomer nog steeds de traditionele klederdracht en houdt tradities en vieringen in stand. Echter komen er niet alleen sportieve reizigers naar Tirol. Ook cultuurliefhebbers komen naar de regio om musea en andere culturele attracties te bewonderen.

Mountainbiken

Oostenrijk is een van de populairste landen onder mountainbikers. De ontdooide skipistes zijn ideaal voor mountainbikers. Er zijn tevens speciale mountainbike routes aangelegd met spectaculaire schansen. Het kan zo maar zijn dat er een mountainbiker over u heen springt als u door het gebied wandelt. Er is voor meer dan 5000 kilometer aan mountainbike routes in Tirol. De moeilijkheidsgraad is erg verschillend waardoor ervoor zowel een beginnende- als ervaren mountainbiker geschikte fietsroutes zijn.

Naar Oostenrijk met de kinderen

Ook voor kinderen zijn veel faciliteiten in Oostenrijk. Zo kunnen zij mountain biken maar zijn er ook leuke activiteiten zoals geocoaching. Hierbij gaan kinderen met behulp van een GPS op zoek naar een verborgen schat. Het is als het ware een moderne vorm van schat zoeken. Tevens kunnen kinderen begeleid klimmen in de natuur of naar een van de speel-of sportlocaties die geschikt zijn voor het hele gezin. Een ander voordeel aan Oostenrijk en vooral Tirol is dat het een zeer veilig gebied is waar veel mensen Nederlands spreken. Uw kind kan zelf contact maken met de lokale bevolking waardoor het zelf om hulp kan vragen. Bent u op zoek naar kindvriendelijke hotels in Oostenrijk in de zomer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *