Golfen in Oostenrijk

Wanneer men denkt aan bestemmingen om te gaan golven komt Oostenrijk niet direct naar voren. Oostenrijk heeft echter fantastische golfbanen en is in 2005 gekozen tot ‘Undiscovered Golfdestination of the Year’. De jury zag Oostenrijk als een reisbestemming van de toekomst voor golfliefhebbers.

Golven kan in Oostenrijk op alle niveaus. Beginners kunnen op de vlakke banen hun technieken verbeteren. Ervaren golfers kunnen op banen met een heuvelachtig terrein hun kwaliteiten testen. Elk bergachtig gebied heeft golfbanen. Deze banen met een prachtig uitzicht moet elke golfliefhebber eenmaal gezien hebben. Waar kunt u immers golfen in een heuvelachtig terrein? Een ander voordeel van een golfvakantie in Oostenrijk is de verspreiding van de golfbanen. De golfbanen in Oostenrijk liggen dichtbij elkaar. U kunt hierdoor variëren tussen de verschillende golfbanen zodat u niet steeds dezelfde baan hoeft te bespelen. Tevens kunt u goedkoop golven in Oostenrijk.

Golfers kunnen in de middag golfen op de golfbanen. Na het golven kunnen ze wat eten of drinken in een van de restaurants langs de golfbanen. In de avonduren kiezen veel golfers ervoor om het uitbundige nachtleven te bezoeken.

 

Golfen Flachau

In Flachau zelf is geen golfbaan. Er zijn echter 2 prachtige 18-baans golfbanen op 13 en 30 kilometer afstand. De reden dat veel mensen voor Flachau kiezen is vanwege de vele andere faciliteiten die Flachau te bieden heeft. Flachau staat bekend om zijn uitgaansgelegenheden en de goede restaurants.

Het gebied rondom Flachau ligt hoog in de bergen waardoor de lucht dunner is. Een golfbal heeft minder luchtweerstand waardoor deze een grotere afstand bereikt met een lagere krachtinspanning. De eerste locatie waar gegolfd kan worden in de buurt van Flachau is Indebergen.

Golfen Saalbach

Rondom de omgeving van Saalbach kunt u perfect uw handicap verbeteren. Er zijn maar liefst 9 golfbanen in de omgeving. Hiervan hebben 6 golfbanen 18 holes en is er ook een driving range. Ook voor Saalbach geldt dat er dunne lucht is waardoor u verder kunt slaan. Voor de beginners zijn er meerdere golfscholen met gediplomeerde golfinstructeurs. Mensen met meer ervaring kunnen lessen nemen voor gevorderden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *